top of page

Partnerim beni yedekte tutuyorsa ne yapabilirim?

Hoşuna giden biriyle tanıştığında hemen çerçevesi belli bir ilişki yaşamak istemeyebilir, hangi ilişki türünü istediğin konusunda kararsız kalabilirsin. Hoşlandığın insanı tanımak, belki ara ara görüşüp biraz yavaştan almak isteyebilirsin. Birden çok kişiyi tanımak da, tek bir kişiye odaklanmak da mümkün. Bazen de başka insanlarla tanışmak istediğinde bunu görüştüğün insana söylemenin onu üzeceğini ya da uzaklaştıracağını düşünerek çekinebilirsin. Bu durumlardan hangisi söz konusu olursa olsun, karşı tarafın ne istiyor olabileceği konusunda varsayımlarda bulunmak yerine dürüst olmak süreci kolaylaştıracak ve yanlış anlaşılmaların oluşmasını engelleyecektir.


Bir ilişkiye başlamadan önce karşındakini tanımak, flört etmek, uyumlu olup olmadığınızı test etmenin güvenli ve keyifli bir yolu olabilir. Herkes istediği ve yapabilecekleri konusunda açık ve dürüstse bunda sorun yoktur. Bu, birbirinizi tanımaktan çok partnerinin seni “belki” listesinde yani yedekte tutmasına benziyorsa işler zorlaşıp karmaşık bir hal alabilir.


Peki bu duruma nasıl yaklaşabilirsin?

  • Bu kişiye karşı hislerin ne kadar güçlü? Onun ilişkiniz hakkında bir karar vermesini beklerken ne hissediyorsun? Bu durum hayatının diğer alanlarını nasıl etkiliyor? Bu soruların cevapları senin mutlu, güvende ve sağlıklı kalman için doğru kararı vermene yardımcı olabilir.

  • Karşı tarafın bakış açısını da anlamak istiyorsan, ona senin hakkında ne hissettiğini ve seninle bir ilişki isteyip istemediğini sorabilirsin.

  • Yedeklendiğini düşünüyorsan bunu onunla konuşabilir ve nasıl hissettiğini ona söyleyebilirsin. Onun bu konuda ne düşündüğünü öğrenebilir ve gerekirse sınır koyabilirsin. Sınır koymak sana daha fazla netlik sunabilir.

  • Reddedilme kaygısı veya reddedilmeyle yüzleşmek zor olabilir; ancak sana kendini kötü hissettiren hiçbir duruma katlanmak zorunda değilsin. Bu yüzden “karşı taraf değişir mi” diye beklemeye son verebilir, mümkün olan en kısa sürede bu kişiden uzaklaşabilirsin.

  • Kendine ve başkalarına karşı dürüst ol ve hissettiklerine güven. Flört söz konusu olduğunda ne istediğini ve neye ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalış. Anladığında da bunu diğer kişiye açıkça belirt. Sonra aynı açıklığı dürüstçe kendisinden talep edebilirsin. Böylece, birbirinize istediğinizi verip veremeyeceğinize birlikte karar verebilirsiniz.

  • Flört etmek ve biriyle sevgili olmak bağ kurmanın ve iyi hissetmenin tek yolu değildir. Ailene, arkadaşlarına ve hobilerine de zaman ayır.

  • Kendine şu soruları sorarak tam olarak ne istediğini anlayabilirsin:

    • Sana nasıl davranılmasını istiyorsun?

    • Senin için iyi iletişim ne demek?

    • Partnerinle ne kadar zaman geçirmek istersin?

    • Gerçekten sevilmeye layık olduğuna inanıyor musun?

    • Değer gördüğün bir ilişkide olmanın mümkün olduğuna inanıyor musun?

Bu sorulara cevabın 'hayır' ise, önemli bir şeyi ortaya çıkarmış olabilirsin ve bunun üzerine çalışmaya başlayabilirsin.


Recent Posts

See All

Yedekleme ne değildir?

Yedekleme açık ilişki değildir, aldatmaya benzemeyebilir, flört etmek değildir, güvenli bir davranış değildir!

bottom of page