top of page

Doğru zaman olduğunu nasıl anlarım?

Bazı insanlar partnerleriyle cinsel davranışlarda bulunmayı seçerken, bazı insanlar bunu seçmeyebilir veya istemeyebilir. Birinin ne zaman, kiminle ve ne sıklıkla ilişki yaşamak istediği, kimlere çekim hissettiği ve kendini cinsel anlamda nasıl ifade ettiği kişiden kişiye çok değişebilir. Bunun için kendine sorabileceğin bazı soruları derledik.


Arkadaşlarının baskısı altında mı kalıyorsun?

Bazen arkadaşlarının cinsel ilişkiler deneyimliyor olması kendini “geç kalmış” gibi hissetmene sebep olabilir. Ama arkadaşlarının ve çevrendekilerin cinsel deneyimleri ne olursa olsun, kendini hazır hissedip hissetmediğini ve başkasıyla cinsel bir deneyimde bulunmak isteyip istemediğini bir tek sen bilebilirsin. Doğru zaman, arkadaşlarının cinsel davranışlar yaşadığı zaman değil, senin kendini hazır hissettiğin zamandır.


Kendini başkalarıyla mı kıyaslıyorsun?

Herkesin bedeni, ilişkisi ve sınırları farklıdır. Bu yüzden kendi deneyimlerini başkalarınınkilerle karşılaştırma ve bu deneyimlerin partnerine ve sana özel olduğunu unutma. Cinsel istek ve arzuların olabilir, cinsel ilişkiler deneyimlerken bu istek ve arzuların karşılıklı olduğundan, partnerini zorlamadığından, karşılıklı onay verdiğinizden ve şüpheleriniz olduğunda iletişim kurduğunuzdan emin ol.deneyimleyebilirsin.



Kendini güvende hissediyor musun?

Güven, tüm ilişkilerin en önemli yapı taşıdır. Bu, söz konusu cinsel ilişkiler olduğunda da geçerlidir. İster yeni, ister uzun zamandır süren bir ilişki olsun kendini güvende hissetmeyi hak ediyorsun. Sen, bu ilişkinde, bu partnerinle kendini güvende hissediyor musun? Sana, özeline, isteklerine ve sınırlarına saygı gösterdiğini düşünüyor musun? Bu sorulara cevabın hayırsa doğru zaman olmama ihtimali yüksek.


Hazır mısın?

Bazen kendini cinsel ilişki için hazır hissedebilir ama bunu birlikte olduğun partnerinle yaşamaya hazır hissetmeyebilirsin. Hazır hissetmen bazen ilişkinle ilgili şartlara bağlı olsa da, her şeyin yolunda gittiği zamanlarda da kendini hazır hissetmeyebilirsin. Hazır olup olmadığına ne olursa olsun sadece sen karar verebilirsin.


Kişisel değerlerini göz önünde bulundurdun mu?

Bazı insanlar cinsel ilişki için evlenmeyi, nişanlanmayı, belli bir yaşa gelmeyi ya da belli şartları beklemek isteyebilirler. Senin değerlerin, kuralların, inançlarına göre sence doğru zaman mı?

Recent Posts

See All
bottom of page